Beschrijving

Volop ruimte! Leuke plek! Vanaf ca. 3e kwartaal ‘23/begin ’24 beschikbaar. Schappelijke prijzen, veel vrijheid, niet tijdelijk maar permanent.

Beoefen je een creatief beroep, ben je kunstenaar, ambachtswerker of iets ertussenin? Doe je dat misschien al samen met anderen en ben je daarom op zoek naar een mooie grote ruimte in Utrecht-stad. Of ben je alleen maar zoek je gelijkgestemden om ruimte mee te delen? Schrijf je dan nu in op onderstaand mailadres

Bij het inmiddels 20 jaar bestaande UranusCultuurlab op Lage Weide komt op korte termijn ca. 500m2 op de begane grond vrij. Het zit deels in het gebouw waar UranusCultuurLab2 huist. Het grootste deel is laagbouw met aan één zijde een lange glazen pui met een overheaddeur en een dubbele openslaande deur, en deze ruimte leent zich heel goed voor werkplaats-werk. Een kleiner deel vind je via de centrale ingang op de begane grond, te weten in hetzelfde pand als UCL2, en dit deel is meer geschikt voor bureau-werk of licht atelier-werk. Auto’s parkeren gratis aan de straat, laden/lossen kan zelfs aan de deur.

m2 & kosten:
Je kunt uitgaan van ca. 10 euro per M2 per maand inclusief energievoorschot, beheerskosten en (glasvezel-)internet, ex BTW. Afhankelijk van de gekozen indeling is huren vanaf 15m2 tot 100m2 of zelfs meer, mogelijk.

Over het CultuurLab:
UranusCultuurLab is een heel prettige zelfvoorzienende club: Kleine bedrijfjes en éénpitters zijn samen ‘zelfverzorgend’. Niemand, of eigenlijk iederéén is hier de baas. Je huurt als het ware van jezelf, want je bent als huurder ook verantwoordelijk voor de stichting. We hebben samen voor glasvezelinternet gekozen, er wordt wekelijks schoongemaakt in de gemeenschappelijk ruimtes, onze huisbaas levert stroom van zonnepanelen, er worden tig verschillende disciplines uitgeoefend, we borrelen soms spontaan, organiseren jaarlijks een BBQ, en periodiek zelfs een heus festivalletje, waarbij alle ateliers de deuren openen. De sfeer is gemoedelijk en vriendschappelijk. We zijn geen kliek maar zorgen wel voor elkaar. Je bent hier dus gewoon jezelf, maar in een groter geheel.

We zoeken:
Het UranusCultuurLab is op zoek naar (een groep) creatieven met visie en durf om hun droom waar te maken en (met hulp van het bestaande UranusCultuurLab) een derde UranusCultuurlab op te zetten. Geen achteroverleuners maar doorpakkers. Je kunt je solo of en-groupe aanmelden als geïnteresseerde. Begin september organiseren wij een bijeenkomst met alle gegadigden. We laten de ruimte zien en geven meer uitleg, beantwoorden vragen, en proberen mogelijk al tot een indeling van de ruimte te komen. UCL begeleidt de nieuwe groep graag in het proces van indelen, boekhouding opzetten, inschrijven bij KvK, het notarieel oprichten van UranusCultuurLab3, etc.

Ben jij die Pro-Actieve Creatief?
Stuur dan een mail naar:
sign-up@uranuscultuurlab.nl
Je krijgt een ontvangstbevestiging, en er volgt later een inschrijfmogelijkheid waarin je wetenswaardigheden over jezelf kwijt kunt. Eind augustus/begin september word je uitgenodigd voor de eerste bijeenkomst!Oppervlakte 0 m2
Capaciteit 0 personen
Aantal ruimtes 1 ruimtes
  • Locatiesoort:
    Overig
  • Activiteiten:
    Creatief Professioneel